Goede doelen moeten rekening houden met teruglopende inkomsten uit donaties, lees ik op internet. Ondanks de economische crisis is geldgebrek volgens het onderzoek niet de hoofdreden om geen geld meer te doneren. Een belangrijkere reden om donaties aan een goed doel stop te zetten, is dat men het niet meer eens is met de manier waarop een donatie wordt besteed. Ook als er te veel aan de strijkstok blijft hangen of als een goed doel negatief in de publiciteit komt, bedenken gulle gevers zich.

blog november_1

Voor onze kleine stichting pakt dit juist positief uit. Wij krijgen regelmatig mail van mensen dat ze geld willen geven aan kleine projecten die volledig door vrijwilligers geleid worden. Ze zien graag dat hun geld zoveel mogelijk naar het goede doel gaat en niet naar personeelskosten en grote fondsenwervingen. Het onderzoek laat daarnaast een verband zien tussen transparantie en geefgedrag. Hoe transparanter een organisatie is, hoe groter het vertrouwen in het goede doel. In onze blogs is iedere maand te lezen hoe wij de beperkte middelen zo goed mogelijk inzetten. Onze stichting is nog klein maar bij ons wordt iedere euro tien keer omgedraaid. Op deze manier blijft 85% (ruim boven CBF-norm) van de gift over voor de werkpaarden.

blog november_2

In maart 2013 starten wij een nieuw project in Mặgurele, ten zuiden van Boekarest. Momenteel worden voorbereidingen getroffen om dit project vanaf het eerste bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij zullen in dit project paarden helpen maar ook direct aandacht besteden aan educatie. Bij het gemeentehuis hangt een pamflet met de oproep voor hoefsmeden in de dop, die interesse hebben om het vak te leren. Ook worden alle paardeneigenaren (± 150) aangespoord om te komen voor educatie en een medische check-up voor hun paard.

blog november_3

Onze stichting bestaat drie jaar en we zijn er trots op dat we volgend jaar kunnen starten met ons vierde project!

Miryam

Related Posts