Het is voor onze stichting de vierde keer dat we een blog schrijven aan het einde van het jaar en dat geeft een speciaal gevoel. December is weliswaar voor velen van ons hectisch maar ook een tijd van bezinning en gezelligheid. Wat doen we met de minder plezierige momenten van het afgelopen jaar? Hebben we al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Slechts in de ideale staat Utopia draagt iedereen volledig zijn of haar steentje bij om binnen de eigen invloedsfeer, de situatie te verbeteren qua werk, privé en maatschappij…

blog_45.1

Stichting Roemeense Paarden in Nood heeft, ondanks de crisis, in 2013 veel paarden en hun eigenaren geholpen maar we hebben een zwaar financieel jaar achter de rug. We moesten de eindjes behoorlijk aan elkaar knopen om doelen te kunnen bereiken. Ons project in Ganeasa is draaiende gehouden door hoefsmid Gheorghita Dragoi en dierenarts Oana Radu. In Oost-Roemenië heeft hoefsmid Sandu Coman de arme boeren geholpen door veel paarden te bekappen en te beslaan. Wij kijken tevreden terug op onze bezoeken aan de gemeente Magurele maar we hebben nog niet voldoende expertise opgebouwd in de dorpen om het project te kunnen overdragen aan Roemenen. We zullen in 2014 opnieuw moeten investeren in educatie om een of twee hoefsmeden opgeleid te krijgen in deze regio.

blog_45.2

 

Daarnaast zijn we bezig met fondsenwerving voor het zigeunerstadje Murgeni in Oost-Roemenië. Alleen al in deze regio werken iedere dag meer dan 1000 paarden voor de kar. Ook gaan we volgend jaar actief lobbyen in Brussel om de opleiding hoefsmid in Roemenië van de grond te krijgen met Europese subsidie.

blog45.3

Ik hoop van harte dat u de Roemeense werkpaarden een warm hart zult blijven toedragen en dat wij ook in 2014 op uw steun mogen rekenen!

Namens het bestuur van Stichting Roemeense Paarden in Nood, wens ik u prettige feestdagen toe met een mooi uiteinde en een goed begin van het jaar 2014. Crăciun Fericit şi la mulţi Ani!

Wilt u het paardenwelzijn in Roemenië verbeteren? Vertel uw vrienden, familie en collega’s over het werk van SRPiN. Volg ons op Facebook en Twitter en deel uw mening en tips. U kunt ook vrijwilliger worden voor onze stichting om dit vreselijke paardenleed te helpen stoppen!

Stichting Roemeense Paarden in Nood
Miryam Leenaars, voorzitter

Related Posts