Op 6 december rijd ik ’s middag naar De Steeg. Kasteel Middachten is het doel van mijn reis. Vandaag gaat Nederlands, Europees èn Wereld kampioen dressuur Edward Gal een kerstboom versieren tijdens de kerstopenstelling van het kasteel. Edward draagt onze stichting een warm hart toe en vraagt op deze manier aandacht voor de Roemeense werk- en zwerfpaarden.

Edward_Gal3

Ook Gravin Ortenburg-Bentinck is dol op paarden en ik verheug me zeer op de ontmoeting met deze (p)aardige mensen vanmiddag. Ik tref penningmeester Mark bij de brug en samen lopen we met gezonde spanning de ingang van het kasteel binnen en betreden de prachtige hal. Na een hartelijke ontvangst met koffie en krentenwegge, ontmoeten we de Gravin. Ze is zeer betrokken bij het paardenleed in Roemenië en toont veel interesse in ons werk. De genodigden en de pers druppelen binnen en even later is ook Edward aanwezig. Na een gezamenlijk kopje koffie is het tijd voor het persmoment. Edward hangt een van zijn prachtige medailles en een rozet als kerstversiering in een bijzondere met stro gedecoreerde kerstboom. De zalen zijn versierd door bloemisterij de Violier uit Veenendaal. Mede-eigenaar Wulf van de Pol leidt ons door de zalen en kamers en vertelt bij iedere kerstversiering een verhaal. Het is allemaal uiterst inspirerend en ik zie de kerstaankleding in mijn boerderij al helemaal voor me. Ik weet nu al dat ik er de tijd niet voor zal kunnen vrijmaken maar dromen houden een mens op de been, nietwaar? Na een laatste drankje en hapje krijgen Edward en zijn moeder een mooi boeket en een boek over kasteel Middachten aangeboden. Wij ontvangen namens de Gravin een royale donatie voor de Roemeense paarden. Later in de week zal ik samen met onze secretaris Maartje, Edward Gal nogmaals spreken. In aanwezigheid van Edward’s manager en trainer Nicole Werner zullen we dan overleggen wat we in 2011 voor elkaar kunnen betekenen.

Wil je de versierde kerstboom van Edward Gal zelf gaan bekijken? De kerstopenstelling is van 7 t/m 12 december. Bezoekers kunnen een bijdrage geven in onze collectebussen. Stichting Roemeense Paarden in Nood heeft jouw/jullie bijdrage keihard nodig om het werk in 2011 te kunnen continueren. Kun je iets missen tijdens deze donkere dagen voor Kerstmis; denk dan alsjeblieft aan onze stichting. Ook kleine giften worden enorm gewaardeerd. Namens de Roemeense paarden(eigenaren) alvast hartelijk bedankt!

Miryam

Related Posts