Dat dieren in Roemenië weinig toekomst hebben, wisten we al. Honden waren het afgelopen jaar de ‘gebeten hond’. Ze werden door hondenvangers hardhandig van straat geplukt. Soms kwamen ze nog goed terecht bij Roemeense dierenliefhebbers of bij buitenlandse adoptiegezinnen. Vaak moesten ze het met de dood bekopen door mishandeling of door euthanasie. Als er binnen twee weken geen nieuwe baas gevonden wordt, staat een nieuwe Roemeense wet toe dat de honden afgemaakt of geëuthanaseerd worden. Ik zal u de details besparen maar dit gaat er niet al te fijnzinnig aan toe.

Ook paarden kregen het dit jaar te verduren. Ze werden soms met 200 tegelijk dood gevonden in vijvers en rivieren voor de illegale slacht. Andere paarden werden door criminele bendes geronseld en ingezet voor weerzinwekkende zaken. Dierenartsen worden omgekocht om relevante papieren te verkrijgen. Sommige slachthuizen kijken niet zo nauw en vervalsen de transport documenten. Wantoestanden werden gemeld in de Donau Delta waar nog veel wilde paarden leven. Ook worden overal in het land arme mensen van hun paard beroofd of benaderd met sluwe verkooppraatjes. De paarden maffia breidt zich snel uit en wij maken ons daar grote zorgen om. Ook het werkpaard heeft het over het algemeen slecht in Roemenië. Ze zijn regelmatig ondervoed, gewond of hebben zware hoef en/of beenproblemen terwijl ze tientallen kilometers per dag moeten afleggen. Daarnaast kent Roemenië een steeds groter wordende populatie zwerfpaarden die aan hun lot worden overgelaten.

Onze stichting blijft daarom fanatiek doorgaan met fondsen werven waarmee projecten geïnitieerd kunnen worden die het welzijn van paarden in Roemenië verbeteren. Om die reden zijn wij gestart met een virtueel adoptieproject. De eerste zeven paarden staan inmiddels te trappelen op onze site. Adopteert u ook virtueel mee? Al voor € 2,50 kunt u ons steunen. In oktober reizen we opnieuw naar Magurele om paarden te verzorgen, te bekappen en te beslaan. Ook gaan we op zoek naar een nieuwe locatie voor 2015. Eind oktober stellen 10 nieuwe paarden met hun eigenaren zich op onze site aan u voor.

blog_51.1 blog_51.2 blog51.3

Miryam

Related Posts