Contact adres:

Egypte 3
6731 BM Otterlo
Nederland

Email: info@roemeensepaardeninnood.nl
Telefoon:06- 51 641 419

Rekeningnummer: IBAN: NL77RABO0153261870 t.n.v. Roemeense Paarden in Nood

Veel gestelde vragen:

Vraag: Kan ik vrijwilligerswerk doen in een Roemeense paardenopvang?
Antwoord: Wij hebben (nog) geen opvangcentrum in Roemenië. Wij werken tijdens onze projecten op het dorpsplein of op een veld

Vraag: Hoe steun ik SRPiN met een notariële schenking?
Antwoord: Een notariële schenking is een periodieke gift aan SRPiN die je voor minimaal vijf jaar vastlegt in een notariële akte. Met deze schenking kan je het werk van SRPiN structureel steunen en profiteer je van optimaal belastingvoordeel; giften die je in een overeenkomst voor tenminste vijf jaar vastlegt, zijn namelijk aftrekbaar van de belasting.

Vraag: Zijn er op dit moment vacatures bij SRPiN?
Antwoord: Bij SRPiN werken geen mensen in loondienst. Vrijwilligers voor diverse taken zijn altijd zeer welkom. Informeer naar de mogelijkheden op: info@roemeensepaardeninnood.nl

Vraag: Ik wil graag foldermateriaal ontvangen om promotie te maken voor SRPiN. Hoe vraag ik dat aan?
Antwoord: Voor foldermateriaal kun je mailen naar: info@roemeensepaardeninnood.nl

Vraag: Kan ik ook medicijnen en/of medische materialen doneren?
Antwoord: Het exporteren van geneesmiddelen naar het buitenland is een ingewikkelde aangelegenheid. Er zijn vergunningen nodig en de geneesmiddelen moeten in Roemenië zijn toegestaan. Daarnaast zijn de kosten voor transport en douane hoog. SRPiN koopt medicijnen en medische hulpmiddelen in Roemenië om praktische en kostenbesparende redenen

Vraag: Kan ik een paard adopteren uit Roemenië via jullie stichting?
Antwoord: Nee, de stichting heeft als doel om de problematiek ter plekke op te lossen

Vraag: Hoe kun je van arme zigeuners met 6 of meer kinderen verwachten dat ze hun paard iedere dag kunnen voeren?
Antwoord: Veel eigenaren kunnen het zich wel veroorloven om hun dier voldoende voer te geven wanneer ze hun geld verstandig uitgeven. Onwetendheid over de juiste voeding en verzorging van het paard is onze grootste uitdaging in de arme gebieden.

Vraag: Waarom doen jullie moeite om het leven van een lijdend dier te verlengen?
Antwoord: Onze stichting wil niet passief toekijken hoe sommige dieren half dood in de greppel worden achtergelaten of moeten werken totdat ze er dood bij neervallen. Wanneer het werkpaard te ziek of ernstig kreupel is, laat de eigenaar het ergens achter en koopt een nieuw paard; de ellende begint dan weer van voren af aan. SRPiN probeert met voorlichting te laten zien dat een gezond paard beter kan werken voor het gezin dan een lopend skelet. Zo hopen we dat de zigeuners hun paard uiteindelijk gaan beschouwen als een lid van de familie dat met zorg moet worden behandeld.

Vraag: Hebben jullie een euthanasiebeleid?
Antwoord: Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn is euthanasie soms de meest humane beslissing. Geloofsovertuiging en eeuwenoude tradities zorgen ervoor dat wij binnen de Roma gemeenschap erg weinig mogelijkheden hebben. Zigeuners laten hun dier liever achter op een veld waar het dan sterft zonder menselijk ingrijpen.

Vraag: Helpen jullie ook paarden in Bulgarije en Moldavië?
Antwoord: Helaas hebben wij niet de financiële middelen om ook noodlijdende werkpaarden in andere landen te helpen. SRPiN beperkt zich tot Roemenië.